lisans tezimi mobil programlama üzerine aldım. bu alanda sıfırım flutter hakkında herhangi bir fikrim yok. dönem sonunda geldiğim noktayı ve uygulamamı burada paylasacagim tesekkürler iyi aksamlar dilerim.
çok zamanım olmayacağı için flutter veya react native arasında kaldım hızlıca öğrenip uygulama çıkartmak için. java veya kotlinin biraz zorlayacağını düşündüm
bir çok yöntem var. cordova gibi yazılımlar ile web2 (html5, css3, js gibi) teknolojilerden yararlanarak geliştirdiğin web sayfasını-sayfalarını mobil uygulamaya çıktı olarak alabiliyorsun, yaptığın uygulamaya ve ayarlarına göre optimizasyonu da ayarlayabilirsin. tarayıcı tabanlı oldukları içinde tarayıcıdaki performans hatta daha fazlasını alabiliyorsun. mesela (pi: @ein) native dillerden bahsetmiş, bu diller gerçekten de çok işini görecektir ama öğrenmek zamanını alabilir, dilin kendisini, dil için optimizasyonu, dilin mobil cihaz için framework'larını vs öğrenmek gibi bir sürü adım olacak.
tabii bunlara ek olarak, defold, godot, unity gibi oyun motorlarını kullanarak da geliştirebilirsin. temelde oyun geliştirmek için kullanılsalarda doğru ve etkili bir biçimde kullanarak istediğinin üstünde performans alabilirsin.
godot şuan favori olanım diyebilirim, birincisi ücretsiz, ikincisi gelişmeye müsait, üçüncüsü oyun motoru olsa da 2 boyut, 3 boyut ve arayüz kısımları birbirinden ayrılarak ve geliştirilerek ek bir kolaylık sağlanmış -proje ayarları menüsünden bir çok özellik kapatılarak ve değiştirilerek iş görür hale getirilebilir- . eklentilerin getirdiği kolaylıklar da cabası.
cordova gibi yazılımlar ile web2 (html5, css3, js gibi) teknolojilerden yararlanarak geliştirdiğin web sayfasını-sayfalarını mobil uygulamaya çıktı olarak alabiliyorsun, yaptığın uygulamaya ve ayarlarına göre optimizasyonu da ayarlayabilirsin. tarayıcı tabanlı oldukları içinde tarayıcıdaki performans hatta daha fazlasını alabiliyorsun.
mesela (pi: @ein) native dillerden bahsetmiş, bu diller gerçekten de çok işini görecektir ama öğrenmek zamanını alabilir, dilin kendisini, dil için optimizasyonu, dilin mobil cihaz için framework'larını vs öğrenmek gibi bir sürü adım olacak.
tabii bunlara ek olarak, defold, godot, unity gibi oyun motorlarını kullanarak da geliştirebilirsin. temelde oyun geliştirmek için kullanılsalarda doğru ve etkili bir biçimde kullanarak istediğinin üstünde performans alabilirsin.
godot şuan favori olanım diyebilirim, birincisi ücretsiz, ikincisi gelişmeye müsait, üçüncüsü oyun motoru olsa da 2 boyut, 3 boyut ve arayüz kısımları birbirinden ayrılarak ve geliştirilerek ek bir kolaylık sağlanmış -proje ayarları menüsünden bir çok özellik kapatılarak ve değiştirilerek iş görür hale getirilebilir- .
eklentilerin getirdiği kolaylıklar da cabası.