her saniye düşüncelerimiz, bakış açılarımız, algılarımız, fikirlerimiz değişirken şu an gördüğümüz gerçekten ne kadar doğru bir görmedir ? en doğru şekilde görmek için ne yapmak gerekir ?
doğruluk değişkendir ama diyosan ki hiç olmazsa farklı açılardan bakıp resmi geniş değerlendireyim o zaman at gözlüklerini çıkarmak gerekir. hani farklı açılardan bakarsan daha doğru bir görüş sergilemiş olursun diye düşünüyorum. doğru yanlış orası ayrı :d
herhangi bir şeye bakmak ile görmek istediğin birşeye bakmak farklıdır. dolayısı ile görmek,anlamak,izlemek ve hissetmek istediğin birşeye bakıyorsan gördüğün şey gördüğündür. hı, görmek istediğin gibi de görebilirsin,gördüğün gibi olmayadabilir, o da ayrı mevzu.
öyledir ama sadece dışarıdan. içini okuyabildiğin zaman görünüşünün sende yarattığı izlenim ve düşüncelerinden çok daha farklı bir şey de ortaya çıkabilir.
ruhunu, en derinini görebilmen gerekir. bu da hissiyatla ve maneviyatla ilgilidir, herkeste yoktur bu yeti.
gördüklerimin anlamı her zaman değişiyorsa bende değişiyorum demektir , önemli olan birlikteliğe bakmaktır . bence gördüklerimizin doğruluğunun önemi yok . onlar yalansa bende yalanım . onlar gerçekse bende gerçeğim . her ikisinde de birliktelik olacağı için gerçeklik beni ilgilendirmiyor . felsefem budur .
kesinlikle değildir. biz fiziksel evrenin yüzde 4 ünün farkındayız. ışık tayfının çok küçük bir kısmını görebiliyoruz. aslında kör sayılırız. diğer yandan objektif olamayız, duygularımız hislerimiz anlık değişimleri vs, anatomik olarak görme olayını manipüle etmekte... ayrıca beynimiz de görüntüyü manipüle etmekte sürekli olarak. en basit örneği de kör noktanın etraftaki görüntü ile copy past mantığı dahilide yok edilmesi.....
şuan gördüğümüz baktığımız ve algıladığımız kadar gördüğümüzdür. şuan baktığımız fiziksel yetilerimizin bizi donattığı kadarla sınırlı kalır. algıladıklarımız bildiklerimizin bakarken oluşturduğu değişimlerin - ki bu değişim evrenin her bir zerresi hızlı ya da yavaştır- başkalaşımlarının deneyimleyebildiğimiz kadarıdır. en doğru görebilmek doğrunun tekliğe ulaştığı zamanda mümkün olur ve tamamen bize bağlı değildir.
ruhunu, en derinini görebilmen gerekir. bu da hissiyatla ve maneviyatla ilgilidir, herkeste yoktur bu yeti.
bakmakla görmek arasında fark vardır
en doğru görebilmek doğrunun tekliğe ulaştığı zamanda mümkün olur ve tamamen bize bağlı değildir.