gluten

    12
    cabukkiragel 24.2.2018 13:15
    buğday, arpa, yulaf ve çavdar da bulunan bir protein çeşididir.

    gluten allerjisi olanların kesinlikle bu tahılları ve bu tahıllardan elde edilmiş un, bisküvi, ekmek gibi hiç bir mamülü tüketmemesi gerekir.

    gluten deyince akla ilk olarak çölyak hastalığı gelir. çölyak ile ilgili bir çok dernek vardır. bu dernekler aracılığı ile bilgi alınabilir.

    çölyak hastaları glutenli besinleri tüketemezler.

    (pi: çölyak)
  • 1
    diesel 25.2.2018 13:37
    protein olduğunu bilmiyordum bana daha çok şekeri anımsatıyordu. faydalı bilgi.
    0
    cabukkiragel 25.2.2018 23:30
    teşekkür ederim
  • 0
    kopismani 14.2.2019 19:58
    bir çok tahılla üretilmiş besin içinde bulunan gluten, bu alanda yemesi yasak yada gluten diyeti yapanlar için glutensiz ekmek üretimiyle imdada yemişmiş.
  • 0
    ferhattt 17.2.2019 00:45
    yulaf dışında glüten kaynağı tüketmemekte yarar var.