"etrafımız telefonun parlak ekranına bakmadan birkaç dakikadan uzun süre yaşayamayacak gibi görünen insanlarla dolu. neredeyse herkes sürekli olarak arkadaşlarının sosyal medyada neler yaptıklarını gösteren bildirimleri takip eden veya sürekli olarak mesajlaşan kişiler haline geldi. bu durum da pek çok insanda, akıllı telefonların asosyal davranışa neden olduğu düşüncesini ortaya çıkarıyor.
peki, her şeye yanlış açıdan bakıyor olabilir miyiz? akıllı telefon bağımlılığı asosyallikten ziyade aşırı-sosyallik olabilir mi?"
çok güzel bi yazı: bilimfili.com/.../
bazı yerlere sadece instagrama hikaye ve fotoğraf atmak için gider olduk. sadece atılan fotoğraflar da gülümser olduk. çocuklar anne babasından ne görürse en çok o şeye, gördükleri şeye özenirmiş. sigara gibi. en tehlikelisinin sigara içki olduğu düşünülür. bence günümüzde cep telefonu. herkes illaki görmüştür koltuğun en köşesinde elinde tablet yada bir telefon şarzı bitene kadar ordan kalkmayan bir çocuk görmüştür illaki bir evde. şimdi kendinizi düşünün kendi çocukluğunuzu bir de o çocuğun çocukluğunu. arkadaş çevresi sadece online oyunlar da tanıştığı kadar olan bir çocuk ne kadar sosyal olabilir ileriki dönemlerinde. ben henüz baba olmadım ama bi gün olursam yapacağım en önemli şey, çocuğuma kesinlikle telefon tablet almamak olacak. bilgisayar da almıcağım. internetteki her şey kütüphanelerde de var. sosyal bir çocuk yetiştirmeye çalışıcağım sizde öyle yapın. dünyanın geleceği için.
bakış açısının değişmesi lazım. burda sadece bazı insanların içinde ki pislikleri biraz ortaya çıkabiliyor.
ha sosyal medya yerini tutabilir mi hayır. ama tamamlayıcı olabilir.
susadigimiz da su videosu açıp izleyip susuzluğumuzu nasıl gideremezsek, bir insanla oturup konuşma ihtiyacını da burdan gideremeyiz.
neyi ne için ve nasıl kullanmak gerektiğini bilmek tüm sorunları çözer.