1-)
-aşağıdaki cümle doğrudur.
-yukarıdaki cümle yanlıştır.
2-)
a kişisinin d noktasına gitmesi gerektiğini hayal edelim. fakat d'ye gitmeden, önce d'ye olan mesafenin yarısını gitmek zorundadır. fakat d'ye olan mesafenin yarısını gitmeden önce bu mesafenin çeyreğini gitmesi gerektir. daha sonra çeyreği gidebilmek için sekizde birini gitmesi gerekmektedir; bu böyle devam eder.
sonuç olarak a kişisinin sonsuz sayıda mesafe gitmesi gerekir. bu seride bir sorun daha vardır; her ilk mesafe aralığı ikiye bölünebileceği için gidilmesi gereken belirli bir ilk mesafe yoktur. böylece bu yolculuğun bir başlangıç noktası yoktur, yani yolculuğa başlayamaz. bu paradoks sonuç olarak belirli bir mesafenin yolculuğunun tamamlanamaycağını veya başlanamayacağını, böylece de her hareketin sadece bir ilüzyondan ibaret olacağını ifade eder.(dikotomi paradoksu)
3-)
yaydan çıkmış, ilerleyen bir ok hayal edelim. zaman içindeki her anda, ok belirli bir konumdadır. eğer an belirli, tek bir nokta ise o anda okun hareket etmeye zamanı yoktur ve durağandır. bu nedenle gelecek anların hepsinde de durağan yani hareket etmeyen şekilde olması gerektir. böylece ok her zaman durağandır ve hareket etmez; hareket imkânsızdır. bu yüzden aslında hareket de bir illüzyondur.(ok paradoksu)