nisan ayında açan çiçekler

    8
    karragenan 24.3.2017 14:41
    uzun bir yazı olacak ve bir yerden çalmıyorum kendim yazacağım.

    soğukları yavaş yavaş terk ettiğimiz nisan ayında hangi çiçekler açılır meraklısına biraz bilgi aktarmak istiyorum. ben açıkçası yılın en çok nisan ayını severim. bünyem çok sıcakları kaldıramıyor işin aksi soğuğu da sevmiyorum o sebeple nisan ayının açan çiçeklerinden tutun yağmurlarına kadar her şeyi beni mutlu ediyor.

    lafı uzatmadan nisan ayında açan çiçekler hangileri ve hangilerini dikmek daha mantıklıdır onları yazayım.

    ateş çiçeği - salvia splendens :

    familyası lamiaceae olan ateş çiçeğinin ana vatanı güney amerikanın güzel ülkesi brezilyadır.

    yazlık bir çiçektir en fazla 80 santim uzayabilir, ortalaması ise 45 santimdir. çok sulanması gereken bir çiçek değildir ve gövdesinin dik durması gerekir. nisan ayında ektiğiniz takdirde aralığa kadar çiçeklerini muhafaza edecektir. ektikten yaklaşık 10 gün sonra çimlenir.

    ateş çiçeği 20 derecelik ortamlarda barınmalı, kuru toprakta muhafaza edilmeli ve bol güneşli bir alanda olmalıdır. evinizin en iyi güneş gören yerine koyun saksınızı. toprağı zenginleştirirseniz karşılığını alırsınız, gübreli toprağı çok sever nisan ayının gülü.

    en verimli ekim ayı ise şubattır. fakat yaz aylarına kadar ekebilirsiniz. en önemli tavsiyem güneşli aylarda suyunu sakın aksatmayın. güneşi çok sevdiği için suya çok ihtiyaç duyar. kireçli bir toprak olmadıkça ateş çiçeği her türlü toprakta gelişir fakat gübreli toprakta coşar.

    peki ne zaman sulamak gerekir ateş çiçeğini? toprak böyle tam yeni kuruduğu zaman suyunu verin. sususluğa ciddi mana da dayanabilir fakat siz yinede bunu istismar etmeyerek düzenli sulamasını yapın.

    nasıl ürer? en basit üreyen çiçeklerdendir. rasgele bir dalını kırın ve toprağa saplayın başka bir şey gerekmiyor. tohumdan yetiştirmek istiyorsanız eğer şubat-mart gibi toprağın üzerine tohumları güzelce yayın fakat tohumların üstüne toprak dökmeyin onun yerine naylon koyun. 10 santim civarına gelince toprakla güçlendirin.

    glayör çiçeği

    etrafta gördüğünüz belkide en yaygın çiçeklerdir. bunun sebebi garibimin büyümek için azıcık topraktan başka bir şey istememesi herhalde. sivri yapraklı olan glayör çiçeği oldukça sivri yapraklı ve uzun ömürlü bir çiçektir. nisan ayında açmayı seven çiçek aynı zamanda oldukça güzel görünür.

    soğanlarının ekilmesi gereken ay nisandır diğer aylarda da ekilebilir fakat en verimlisi bu aydır. ekerken aralarında 12 cm mesafe bırakmanız çok faydalı olacaktır. yanmış gübre kullanırsanız büyümez soğanlar hasar görür. ektikten sonra yapmanız gereken düzenli sulamaktır, kendi kendine üreyen bir çiçektir.

    nisan ayında hangi çiçekler açar ve hangi çiçekler dikilir yazım şimdilik bu kadar. tabi ara ara güncellemeler yapabilirim. yazılarıma devam edeceğim. bu aralar işsiz olduğumdan mütevellit ellerim kaşınıyor bende yazıyorum.
  • 2
    quentra 24.3.2017 14:49
    kuşlar çiçekler böcekler