• gürcistan ve arabaları

    Gürcistan üzerinden KDV'siz uygun fiyata araba getirmek

    0 takipçi

  • abone ol

  • moderatörler

    nokta

  • merhaba, bi kaç gündür bazı platformlarda bu tür yazıların altına dolandırılan, dolandırılacağını söyleyen bir kaç kişinin yazıları ile karşılaşmaktayım. gürcistan üzerinden araba getirmek öyle basit bir iş değildir, öncelikle bunu belirtmek isterim. gürcistan'dan araba getirebilmek için bazı prosödürleri yerine getirmek gerek.

    galerici bir arkadaş'dan bir kaç soruya cevap vermesini istedim. bu sayede insanların akıllarında kalan soru işaretini kaldırmak gerek olduğunu düşündüm;

    sorulara yanıt veren, gürcistan üzerinde yıllardır, galerisi olan ve galericilik yapan bir kardeşimizdir.

    soru 1: aldığım aracı, türkiye içerisinde kaç yıl kullanabilirim ?

    cevap 1: alınan araç her 2 yılda vizesi yenilenerek istediğiniz kadar kullanabilirsiniz..

    soru 2: aracı aldığımda, ruhsat üzerine banamı geçiyor? yoksa ben sadece kullanıcı rolündemiyi ?

    cevap 2: ruhsat direk sizin adınıza veya sizin adınıza açılacak olan şirket üzerine resmî olarak olacak..

    soru 3 :türkiye’deki çevirmelerde herhangi bir cezai işlem varmı? yada benzeri işlemler?

    cevap 3: istediğiniz çevirmelere girin işlem resmî olduğu sürece kesinlikle hiç bir ceza işlem veya benzeri birşey yaşamazsınız.

    soru 4: satış işlemleri için gürcistan’a mı gelmemiz gerek?

    cevap 4 : ruhsatın adınıza veya açılacak şirketinizin adına olması için kesinlikle buraya geleniz gerek.buraya gelmek ve işlemleri yapmak için nüfus cüzdanı yeterli.

    soru 5: ruhsat işlemleri resmi olarak mı yapılıyor?

    cevap 5 : resmî mekanlarda polis huzurunda sizin adınıza yapılıyor.

    soru 6: gürcistan üzerinden aldığım aracı, türkiye’ye gümrükten geçirirken, vergi verecekmiyim?

    cevap 6 : bu araçların herhangi bir vergi ötv kdv bandrol pulu ve muayene yok sadece gümrük işlemleri için arabadan araba değişen bi miktar ücret veriliyor.zaten bizim yazdığımız miktar dışında extra bir ücret vermiyorsunuz.

    soru 7: gürcistan’da oturmuyorum ve orada yaşamıyorum araç alımlarında sıkıntı olmaz mı ?

    cevap 7 : araç almak için burda yaşamak buranın vatandaşı olmak gibi bir zorunluluk yok.

    soru 8: gürcistan üzerinden araba aldığımızda arabaların mauayeneleri varmıdır? biz türkiye’de yaptırabiliyormuyuz ?

    cevap 8 : herhangi bir muayene yok.

    soru 9: gürcistan üzerinden aldığımız arabalara, türkiye’de sigorta ve ya kasgo yaptırmak için gürcistan’a mı gitmemiz gerek türkiye’deki herhangi bir sigorta firması kasgo yapıyor mu? yada yapabiliyor mu ?

    cevap 9 : bu araçların yeşil sigorta dediğiniz bir sigortası var buda kasko gibidir.kaza veya pert durumunda herşeyi karşılıyor.araç türkiye’ye geçerken gümrükte kesiliyor türkiye de geçerli.

    soru 10: aracı bizden başka kimler kullanabilir, polis çevirmesinde yasal bir cezası varmıdır.

    cevap 10: araç sahibi dışında 1.derece akrabaları yani soyadı tutan herkes kullanabilir..

    haberin kaynağı:

    gurcistanarabafiyatlari.net/...en-sorula

popi yükleniyor...

popi yükleniyor...

pupu yükleniyor...

pupu yükleniyor...

tepe yükleniyor...

tepe yükleniyor...

g20 yükleniyor...

g20 yükleniyor...